Over ons

Onze werkwijze

Doordat wij met verschillende aankopers samenwerken kunnen wij u een groot en gevarieerd aanbod van tweedehands materiaal aanbieden.

Door de jarenlange ervaring kunnen onze medewerkers u met raad en daad bijstaan bij het aankopen en transporteren van uw vrachtwagen naar de gevraagde bestemming.

Ook zijn we gespecialiseerd in het laden en verladen van speciale pakketten voornamelijk bestemd voor Afrika, hieronder kan u enkele voorbeelden zien.

Onze oprichter

Op 18 jarige leeftijd begon Patrick Brouns in bijberoep een zaak in de verkoop van tweedehands personenwagens. Zelfstandige worden was zijn droom. In 1997 startte hij volwaardig als zelfstandige op de Maaseikerbaan in Bree.

In 1999 werd de activiteit uitgebreid met kleine grondwerken. Daarnaast startte hij met het spuiten van zonnebanken, containers en opleggers. Dit laatste kende een snelle groei.

Vanaf het jaar 2000 werden dan ook alle andere activiteiten stopgezet en werden er enkel nog spuitwerken en herstellingen van vrachtwagens en opleggers uitgevoerd. Hier heeft hij de wereld van het transport leren kennen. Van daaruit is hij dan gestart met de aan- en verkoop van trekkers en opleggers.

In 2001 werd dan de vennootschap ELRO-TRUCKS opgericht, vernoemd naar zijn twee kinderen Eline en Roy. De activiteit verplaatste zich naar de Peerderbaan in Bree.

Door de gestadige groei werd in 2003 een vennootschap in Weert opgericht onder de naam B&B Trucks BV.

Beide vennootschappen kenden een snelle en gestadige groei. Deze groei weerspiegelde zich in de herlocatie van zijn bedrijf enkele jaren later naar de Meeuwerkiezel in Bree. Momenteel zijn daar nog steeds de burelen, de stock en de verkoop gehuisvest.

Patrick Brouns is onverwacht overleden op 13 november 2012. Zijn dochter Eline zet nu de zaak voort samen met de rest van het Elro Trucks Team. Zo zou Patrick het gewild hebben.